Acupunctuur

Acupunctuur is een geneeswijze met als doel het herstellen van de harmonie tussen lichaam geest en ziel. Hierdoor bevordert de gezondheid, door middel van het stimuleren van punten op het lichaam. Meestal worden hiervoor zeer dunne naalden gebruikt die op specifieke plekken in de huid worden geprikt.
Een vrijwel pijnloze behandeling.

Wat is Acupunctuur

Wat is acupunctuur? Het woord acupunctuur is te verdelen in tweedelen: acus wat naald betekent en punctum wat staat voor prik(ken).

In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, is acupunctuur meer dan het inbrengen van naalden om pijn te verlichten. Als acupuncturist gebruik je meridiaanpunten als doorgang naar potentiele energie. De punten hebben de kracht ons
dichter bij onszelf te brengen en chaos in harmonie te veranderen. Om de potentiele energie in levensenergie te transformeren worden er verschillende technieken gebruikt.

Wat is het effect van Acupunctuur

Acupunctuur zorgt voor een betere doorstroming van zuurstof, voedingsstoffen en bloed. Doordat de bloedvaten verwijden heeft dat positieve invloed op de doorstroming van het bloed en de qi. Het gevolg is dat elke cel in het lichaam weer gevoed kan worden. Hierdoor verbetert de orgaanfunctie, vertragen ouderdomsklachten en verdwijnt pijn.

Ook wordt er doormiddel van de naald gecommuniceerd met het zenuwstelsel en de hersenen. Het verbetert niet alleen de communicatie tussen het brein en de zenuwen, maar ook voor het loskomen van ontstekingsremmende-, pijnverminderende- en stemmingsverbeterende hormonen.

Acupunctuur kan worden gebruikt voor de behandeling van klachten, ziekten en het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Desalniettemin is het van oudsher een preventieve geneeswijze, daar is veel winst te behalen en dit is een van mijn kernwaardes. Hier maak ik samen met mijn cliënt de grootste verandering. Hier in Assendelft en de Zaanstreek gaan wij pas opzoek naar een dokter, in dit geval een acupuncturist, als er klachten zijn. We maken ook maandelijks een afspraak bij de kapper voor ons haar. Dit zouden wij ook horen te doen voor de rest van ons lichaam, geest en ziel.

Acupunctuurtherapie is onderdeel van de Oosterse geneeskunde. Deze onderscheidt 2 methoden namelijk wat er tijdens de behandeling gebeurt, en die processen die er na de behandeling plaatsvinden.

Behandelingen kunnen bestaan uit:  acupunctuur, massage, yoga en pilates, cupping en moxa-therapie (warmte).

Je eigen aanvulling op de behandeling is je leefstijl aanpassen. Tijdens de behandeling krijg je hier persoonlijke tips voor.