Acupunctuur

Acupunctuur is een geneeswijze met als doel het herstellen van de harmonie tussen lichaam geest en ziel. Hierdoor bevordert de gezondheid, door middel van het stimuleren van punten op het lichaam. Meestal worden hiervoor zeer dunne naalden gebruikt die op specifieke plekken in de huid worden geprikt.
Een vrijwel pijnloze behandeling.

Wat is Acupunctuur

Wat is acupunctuur? Het woord acupunctuur is te verdelen in tweedelen: acus wat naald betekent en punctum wat staat voor prik(ken).

In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, is acupunctuur meer dan het inbrengen van naalden om pijn te verlichten. Als acupuncturist gebruik je meridiaanpunten als doorgang naar potentiele energie. De punten hebben de kracht ons
dichter bij onszelf te brengen en chaos in harmonie te veranderen. Om de potentiele energie in levensenergie te transformeren worden er verschillende technieken gebruikt.

Wat is het effect van Acupunctuur

Acupunctuur zorgt voor een betere doorstroming van zuurstof, voedingsstoffen en bloed. Doordat de bloedvaten verwijden heeft dat positieve invloed op de doorstroming van het bloed en de qi. Het gevolg is dat elke cel in het lichaam weer gevoed kan worden. Hierdoor verbetert de orgaanfunctie, vertragen ouderdomsklachten en verdwijnt pijn.

Ook wordt er doormiddel van de naald gecommuniceerd met het zenuwstelsel en de hersenen. Het verbetert niet alleen de communicatie tussen het brein en de zenuwen, maar ook voor het loskomen van ontstekingsremmende-, pijnverminderende- en stemmingsverbeterende hormonen.

Acupunctuur kan worden gebruikt voor de behandeling van klachten, ziekten en het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Desalniettemin is het van oudsher een preventieve geneeswijze, daar is veel winst te behalen en dit is een van mijn kernwaardes. Hier maak ik samen met mijn cliënt de grootste verandering. Hier in Assendelft en de Zaanstreek gaan wij pas opzoek naar een dokter, in dit geval een acupuncturist, als er klachten zijn. We maken ook maandelijks een afspraak bij de kapper voor ons haar. Dit zouden wij ook horen te doen voor de rest van ons lichaam, geest en ziel.

Acupunctuurtherapie is onderdeel van de Oosterse geneeskunde. Deze onderscheidt 2 methoden namelijk wat er tijdens de behandeling gebeurt, en die processen die er na de behandeling plaatsvinden.

Behandelingen kunnen bestaan uit:  acupunctuur, massage, yoga en pilates, cupping en moxa-therapie (warmte).

Je eigen aanvulling op de behandeling is je leefstijl aanpassen. Tijdens de behandeling krijg je hier persoonlijke tips voor.

lisa Duijn
lisa Duijn
2023-10-01
Bij sietkse kun je weer even tot jezelf komen, relativeren en je energie laten stromen. Ze is een lieve vrouw die haar werk echt met haar hart doet! Ik ben je heel erg dankbaar lieverd!
Trude Brans
Trude Brans
2023-09-30
Heel veel pijn in mijn rug en been. Maar na twee behandelingen van Sietske kan ik weer uit de voeten. Wat een verademing!
Jorrina Enthoven
Jorrina Enthoven
2023-06-24
Deze lieverd heeft heel veel liefde voor haar vak. Ze is oprecht en weet goed wat je nodig hebt want na elke behandeling voel ik me sterker worden. Na lange tijd voel ik me weer meer mezelf en krijgt het leven voor mij zijn kleur weer terug. Elke keer weer opnieuw een mooie bijzondere ervaring. Als je nog twijfelt niet meer doen en ga naar haar. Ik ben haar heel erg dankbaar !
stefanie van gelderen
stefanie van gelderen
2023-04-01
Sietske is een warm persoon met veel mensenkennis die goed de tijd voor je neemt voor een juiste analyse van de behoeftes en wensen.
sonia verhoeven
sonia verhoeven
2023-03-28
Sietske is echt een lieverd met veel wijsheid in pacht . Ik voel me altijd weer heerlijk ontspannen , ook meer energie en gefocust als ik bij haar weg ga. Zeker een aanrader !
Maaike Jasper
Maaike Jasper
2023-02-07
Daar waar ik al jarenlang last had van mijn buik en wat ik ook deed niks hielp.. heeft één acupunctuur behandeling bij Sietske mij in een keer afgeholpen van mijn klachten! Sietske luistert aandachtig en komt in gesprek tot de kern van het probleem en de klachten. Een behandeling heeft de perfecte balans tussen praten en stilte. Bedankt Sietske! Tot gauw!
Linda Brandjes
Linda Brandjes
2022-12-10
Sietske heeft veel kennis over de verbinding tussen lichaam, geest en het spirituele. Tijdens de sessies heeft Sietske ruim aandacht voor wat mij bezig houdt en hoe zich dat vertaalt in mijn lijf. De behandeling is een kadootje voor mezelf, binnen korte tijd merk ik al de positieve effecten.
A Wanst
A Wanst
2022-11-24
Sietske creëert een fijne ambiance zodat je je op je gemak voelt. Ze is empatisch en betrokken, kijkt goed wat nodig is en geeft haar behandelingen vakkundig en toegewijd
Rose Fleer
Rose Fleer
2022-11-21
Sinds 2 weken nu voor het eerst acupunctuur. Ik vond het best spannend, maar wat kan ik er nu van genieten. Het is heerlijk om even tot rust te komen en het heeft me al zoveel positieve dingen gebracht. Ik raad het iedereen aan om bij siets even te komen rusten en te genieten van een paar naaldjes!
barbara rooze
barbara rooze
2022-11-21
Sietske is een heel rustige vrouw die goed luistert en alles goed uitlegt met antwoorden op je vraag De prikken voel je niet Heb goede resultaten erbij